David Fichtel David Fichtel David Fichtel David Fichtel David Fichtel David Fichtel

Efterträdaren för Matti von Magius heter….

David Fichtel - Whoohoo

Men vem är David och vad gör han och vad kommer han göra för Upsala handelsförening?

Att ta över efter Matti är ett otroligt ansvar, han har varit hos Upsala handelsförening i nästan ett kvartssekel. Han ÄR Upsala handelsförening. Och nu kommer en ung Uppsala entreprenör och ska ta över det stora och stolta uppdraget att fortsätta förvalta Upsala handelsförening.

När jag vaknade imorse så gick jag lite sömndruken till min kaffebryggare, tog paketet och öppnade det och poff, en doft av nyrostat kaffe slog mig och jag var vaken!

Vägde upp, lät kvarnen gå på en lite grövre inställning och tog min svanhalsade vattenkanna och värmde vattnet till 96 grader och bryggde dagens första pour-over…

Visst jaa, jag har ju inte presenterat mig! Jag heter David Fichtel och är grundare och Rostmästare på Uppsala Kafferosteri, så det där med gott kaffe på jobbet har jag tagit till sin yttersta spets.
Kanske var det så att styrelsen tyckte att det behövdes bra kaffe på årsmötena och därför fick dem förtroende för mig.

Skämt-o-sido, jag kan mer än kaffe!

Jag har studerat ekonomi här i Uppsala på Uppsala universitet och har jobbat som butikschef på ett Starbucks på Arlanda i två år. Drivit eget i strax över 3 år och är uppväxt i en familj av egenföretagande. Har även jobbat in bygg och skola, och nu när jag jobbat med kaffe i 10 år känner jag att det är dags att ta sig an ännu fler utmaningar. Så när jag fick höra om att Matti skulle gå i pension kände jag att det är dit jag vill!

Jag har fått gå tillsammans med Matti under en period nu och han har gjort sitt bästa för att baka ihop sina nästan 25 år, och lämna stafettpinnen till mig.

Mycket kommer självklart vara sig likt och jag vill mer än gärna lära känna er alla, det är det jag känner kommer vara mitt första och viktigaste uppdrag, men just nu så vill jag mest presentera mig och berätta att jag är här. Och om någon månad när jag blivit varm i kläderna så kommer det komma mer!

Ska bli så kul och jag är så taggad!

Tack för att du orkade läsa så här långt och tack för att ni finns, tillsammans kommer vi kunna utveckla och förvalta det som är uppbyggt och ta Uppsalas handel till nya höjder!

David Fichtel

Upsala Handelsförening

751 41 Uppsala

info@uppsalahandelsforening.se

Vad tycker du att vi behöver prata mer om och vad vill just du ha hjälp med?

Skriv dina funderingar och låt mig ta det vidare!

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.